Φλεβίτιδα

Στατιστικά περίπου το 50% των γυναικών και το 30% των ανδρών εμφανίζει φλεβική νόσο, η οποία εκδηλώνεται ως ευρυαγγείες, φλεβίτιδα, κιρσούς ή έλκη στα πόδια.

Οι φλέβες είναι υπεύθυνες για την επιστροφή του αίματος πίσω στην καρδιά. Όταν οι φλέβες δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, το αίμα λιμνάζει στο εσωτερικό τους προκαλώντας την διάτασή τους, κυρίως στην επιφάνεια του μηρού, της κνήμης και γύρω από το γόνατο. Όταν το λιμνάζον αίμα προκαλέσει φλεγμονή, τότε η κατάσταση αυτή περιγράφεται ως «θρομβοφλεβίτιδα» ή απλά «φλεβίτιδα».

Πέραν του αισθητικού προβλήματος που προκαλούν οι ευρυαγγείες, δυσχεραίνουν την καθημερινότητα πολλών ατόμων καθώς επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής τους. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι το αίσθημα του βάρους και του καύσου στα πόδια, το οίδημα, ο κνησμός και ο πόνος.

Παράγοντες κινδύνου εμφάνισης φλεβικής νόσου

 • Η εκτεταμένη ορθοστασία ή κατάκλιση, η έλλειψη άσκησης σε συνδυασμό με την παχυσαρκία προκαλούν πίεση στα κάτω άκρα και κατά συνέπεια επηρεάζουν αρνητικά το φλεβικό σύστημα.
 • Οι αυτοάνοσες ασθένειες, οι οποίες συνυπάρχουν με χρόνιες φλεγμονές, έχουν ως συνέπεια βλάβες στα τοιχώματα των φλεβών και στις βαλβίδες τους.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχει συμπίεση των φλεβών από τη μήτρα και φλεβική πίεση των κάτω άκρων, ευαισθησία του φλεβικού τοιχώματος, η οποία οφείλεται στις ορμονικές μεταβολές και στην αύξηση του όγκου του αίματος.
 • Η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση ή η κακή ενυδάτωση δημιουργεί δυσκολία στη μεταφορά του αίματος και είναι ένα από τα βασικά αίτια της πήξης του.
 • Η δυτικού τύπου διατροφή, πλούσια σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, επεξεργασμένα και ζωικής παραγωγής τρόφιμα, προωθεί τα συμπτώματα της φλεβίτιδας.
 • Η δυσλειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και ειδικά η δυσβίωση και η χρόνια δυσκοιλιότητα συνυπάρχουν με φλεβικές διαταραχές.

Ορθομοριακή προσέγγιση

Στην Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική συμβουλεύουμε απλές καθημερινές αλλαγές που θα βελτιώσουν τα επίπεδα της υγείας σας και ταυτόχρονα θα προλάβουν δυσάρεστα συμπτώματα μελλοντικά.

 • Καθημερινά ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας με τουλάχιστον 10 ποτήρια ορθομοριακό νερό με το Σύστημα Ορθομοριακού Νερού Tensa.
 • Η ορθομοριακή ενυδάτωση μειώνει τα οιδήματα και την κατακράτηση υγρών και βοηθά την φλεβική κυκλοφορία.
 • Καταναλώνουμε τροφές από την Πυραμίδα της Ορθομοριακής Διατροφής ώστε να διατηρούμε υγιές φυσιολογικό βάρος.
 • Θρέφουμε τα κύτταρά μας καθημερινά με έναν από τους συνδυασμούς Πρόληψης.
 • Επισκέπτομαι έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής για να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου ολοκληρωμένα και μόνιμα εάν είναι χρόνιο και συνυπάρχει με άλλα προβλήματα υγείας.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Ένα γρήγορο περπάτημα 1-2 χλμ. καθημερινά είναι η καλύτερη άσκηση.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: