Υπέρταση

Η υπέρταση είναι ένα από τα σοβαρότερα παθολογικά συμπτώματα που παρουσιάστηκαν τον 20ο αιώνα με αυξητικές τάσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους κινδύνους για την εκδήλωση καρδιοαγγειακών προβλημάτων και εμφράγματος διότι ευθύνεται για το 50% των θανάτων από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιοπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο. Επηρεάζει 1 στα 3 άτομα του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως και εμπλέκεται στο 20% των θανάτων στην Ευρώπη.

Στην συμβατική ιατρική η υπέρταση έχει κατηγοριοποιηθεί σε 2 τύπους, τον πρωταρχικό με άγνωστη αιτιολογία που αντιστοιχεί στο 92-94% των περιπτώσεων και τον δευτερεύοντα που αντιστοιχεί στο 6-8% των περιπτώσεων και συνδέεται με άλλες παθήσεις ως παρενέργειά τους. Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες, ο πρωταρχικός τύπος υπέρτασης οφείλεται εν μέρει στη σύγχρονη διατροφή και τον τρόπο ζωής του ανθρώπου, ο οποίος είναι συνεχώς αγχωμένος και καταναλώνει τοξίνες καθιστός.

Τα πραγματικά αίτια

Την στιγμή που θεωρούμε ότι έχουμε αφθονία τροφής, οι διατροφολόγοι παγκοσμίως προειδοποιούν ότι υποσιτιζόμαστε σοβαρά σε πολλά ζωτικά θρεπτικά στοιχεία. Παράλληλα με το φαινόμενο του θρεπτικού υποσιτισμού, οι έρευνες δείχνουν ότι στην Ελλάδα το 50% των γυναικών και το 70% των ανδρών έχουν σωματικό βάρος πάνω από το φυσιολογικό.

Σύμφωνα με μελέτες τα παχύσαρκα άτομα είναι πολύ πιο πιθανό να είναι υπερτασικά από άλλα με πιο ισορροπημένο βάρος. Επιπλέον, τα υπερτασικά άτομα τείνουν να έχουν 3 ή 4 φορές μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, όπως κάδμιο και μόλυβδο στο αίμα σε σχέση με μη υπερτασικά άτομα.

Η χρόνια αφυδάτωση συμβάλλει στην εμφάνιση του δευτερεύοντα τύπου υπέρτασης αλλά και σε ανισορροπία της ομοιόστασης που προωθεί τον πρωτεύοντα τύπο υπέρτασης. Όταν τα επίπεδα των υγρών στα αγγεία μειωθούν περισσότερο από τα επιτρεπτά επίπεδα, τότε κινητοποιείται άμεσα το σύστημα ρενίνης – αγγειοτενσίνης με ένα και μοναδικό σκοπό. Να μειώσει την απώλεια υγρών που κυκλοφορούν συστημικά για να εξασφαλίσει την διάθεσή τους στα κύτταρα όπου είναι απολύτως απαραίτητα και ζωτικής σημασίας. Αυτό γίνεται με την αγγειοσυστολή που μειώνει μεν τον όγκο των κυκλοφορούντων υγρών αλλά αυξάνει την πίεση. Η χορήγηση διουρητικών σε αυτές τις περιπτώσεις εννοείται ότι μάλλον θα επιδεινώσει το πρόβλημα αντί να το λύσει.

Όλοι οι αγχογόνοι παράγοντες, βιοχημικοί, μυοσκελετικοί ή ψυχολογικοί, επηρεάζουν το νευρο-ανοσο-ενδοκρινικό άξονα με αποτέλεσμα μεγάλες, ανεξέλεγκτες και συνεχείς σε πολλές περιπτώσεις εκκρίσεις κατεχολαμίνων, κορτιζόλης και νευροδιαβιβαστών. Οι αγγειοσυστολές, αγγειοδιαστολές και συνεχείς συσπάσεις των ιστών μέσω της επίδρασης των κατεχολαμίνων, ειδικά της νορεπινεφρίνης στους α-υποδοχείς και της επινεφρίνης στους β-υποδοχείς, με ταυτόχρονη εξάντληση ισορροπητικών νευροδιαβιβαστών, όπως η ακετυλχολίνη ή η αδυναμία σύνθεσης και μεταβολισμού ντοπαμίνης λόγω συνεχούς υπερδιέγερσης σε συνδυασμό με την χρόνια έλλειψη θρεπτικών στοιχείων που απαιτούνται για τον μεταβολισμό τους οδηγεί αναπόφευκτα σε αυτό που συχνά ονομάζουμε «νευρική πίεση».

Ορθομοριακή Προσέγγιση

Αυτή αφορά βασικές αλλαγές στην διατροφή και τον τρόπο ζωής, αν το άτομο επιθυμεί να ρυθμίσει το πρόβλημα με φυσικά μέσα και να μειώσει ή να απαλλαγεί τελείως από την φαρμακευτική αγωγή.

Το άτομο συνιστάται να αποφεύγει τις βιο-οξειδωτικές τροφές και να καταναλώνει τις βιο-αναγεννητικές που περιλαμβάνονται στην Πυραμίδα της Ορθομοριακής Διατροφής διότι έχουν καλές φυτικές πρωτεΐνες, πολλά θρεπτικά στοιχεία και μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών που οι έρευνες έχουν δείξει ότι ρυθμίζουν την πίεση.

Το γεγονός ότι δεν διψάμε, δεν είναι ένδειξη ότι δεν είμαστε αφυδατωμένοι. Συνήθως όταν διψάσουμε, ο οργανισμός έχει φτάσει σε οριακά σημεία και κινδυνεύει άμεσα. Καθημερινά πρέπει να πίνουμε 1-2 λίτρα ορθομοριακό νερό για να αναπληρώσουμε τα υγρά που χάνουμε μέσω της ούρησης και εφίδρωσης.

Η αποφυγή όλων των αγχογόνων παραγόντων, της περιβαλλοντικής ρύπανσης, η τακτική άσκηση και η σωστή αναπνοή είναι εξίσου απαραίτητες προϋποθέσεις για την ρύθμιση της πίεσης.

Τέλος συνιστάται η καθημερινή λήψη ορθομοριακών θρεπτικών στοιχείων που έρευνες έχουν δείξει ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση της πίεσης. Αυτά είναι το συνένζυμο Q10, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Ε, τα Ω3 ζωτικά λιπαρά οξέα.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Για μέγιστο αποτέλεσμα / υψηλή απορρόφηση όλα τα κύτταρα πρέπει να είναι ενυδατωμένα. Αυτό επιτυγχάνεται με την ορθομοριακή ενυδάτωση!

Ενυδατώνομαι σωστά
με το Σύστημα Ορθομοριακού Νερού Tensa

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

Αξίζει να Διαβάσετε

Υπέρταση | Τα πραγματικά αίτια

Η υπέρταση θεωρείται ένας από τους κυριότερους κινδύνους για την ανάπτυξη καρδιοαγγειακών προβλημάτων και εμφράγματος. Ποια είναι τα πραγματικά αίτια αυτού του φαινομένου σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική;

ΥΠΕΡΤΑΣΗ | Η Ορθομοριακή Διατροφική Αντιμετώπιση

Η Ορθομοριακή Διατροφική Αντιμετώπιση της υπέρτασης
αφορά βασικές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής, χωρίς να είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

You've just added this product to the cart: