Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

Δυσανεξία τροφών

Δυσανεξία τροφών

Η συντριπτική πλειοψηφία των αλλεργικών αντιδράσεων, το 80%, προκαλείται από το αντίσωμα IgG και θεωρούνται «κρυφές» αλλεργίες ή κοινώς τροφικές δυσανεξίες. Αντίθετα, μόλις το 20% αφορά τις κλασσικές αλλεργικές αντιδράσεις που εμπλέκονται τα αντισώματα IgE και οι οποίες έχουν άμεση και έντονη ισταμινική αντίδραση με τα γνωστά δυσάρεστα συμπτώματα.

Οι τροφικές δυσανεξίες έχουν πάρει διαστάσεις «επιδημίας» στη σύγχρονη εποχή και συχνά περνούν απαρατήρητες ακριβώς εξαιτίας αυτής της καθυστερημένης εκδήλωσής τους. Τα συμπτώματά τους δεν εμφανίζονται αμέσως μετά τη λήψη της τροφής, όπως στις κλασσικές αλλεργίες, αλλά μετά από μερικές ώρες ή ακόμη και ημέρες, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να εντοπισθούν οι τροφές που τις προκαλούν. Ακόμη και το σκόρδο ή τα φρούτα και τα λαχανικά, που θεωρούνται ωφέλιμα για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι πιθανό να βλάπτουν ορισμένους άλλους, ανεξάρτητα από το αν είναι συμβατικής ή βιολογικής καλλιέργειας.

Εάν έχετε δυσανεξία σε τροφές, ίσως να εμφανίζονται ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα προβλήματα υγείας, όπως ακμή, έκζεμα, αρθρίτιδα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, ημικρανίες, κατάθλιψη, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, ψωρίαση, παχυσαρκία, κ.α.
Οι τροφικές δυσανεξίες αυξάνουν τις φλεγμονές, εξασθενίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλούν την καταστροφή ιστών και οργάνων, αν δεν ελεγχθούν άμεσα.

Ενώ τα αίτια που τις προκαλούν είναι σχετικά άγνωστα, η Ορθομοριακή Διατροφή έχει εντοπίσει τη χρόνια τοξίνωση, την έλλειψη θρεπτικών στοιχείων, καθώς και τη δυσλειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος ως μερικούς από τους παράγοντες που τις ευνοούν. Η ακριβής διάγνωση των τροφικών δυσανεξιών, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ρύθμισης του γαστρεντερικού και θρεπτικής ενίσχυσης του οργανισμού, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να απαλλαγεί το άτομο από πολλά παθολογικά συμπτώματα.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Δυσανεξία τροφών

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: