Μνήμη – Συγκέντρωση

Μνήμη – Συγκέντρωση

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος καταναλώνει περισσότερο από το 25% της ενέργειας που παράγει ο οργανισμός. Αποτελείται από δισεκατομμύρια κύτταρα-νευρώνες- τα οποία έχουν ανάγκη καθημερινά από μία σειρά θρεπτικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για την μετάδοση των νευρικών σημάτων και την διατήρηση της καλής λειτουργίας τους γενικά.

Η οξείδωση του εγκεφάλου

Το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου αποτελείται από λίπος, το περισσότερο πολυακόρεστο – DHA- το οποίο, ενώ είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία των νευρώνων, ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά ευάλωτο σε οξειδώσεις. Όταν τα πολυακόρεστα λιπαρά που υπάρχουν στις τροφές – καρύδια, και γενικά ξηροί καρποί – οξειδώνονται, το καταλαβαίνουμε διότι «ταγκίζουν».

Το ίδιο συμβαίνει και με το λίπος του εγκεφάλου που βρίσκεται στις νευρικές συνάψεις, της μυελίνης και της κυτταρικής μεμβράνης και το οποίο γίνεται δύσκαμπτο και δυσλειτουργικό και επηρεάζει δυσμενώς το νευρικό σύστημα και την μετάδοση των νευροδιαβιβαστών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται σταδιακά παθολογικά συμπτώματα και σε άλλα ζωτικά συστήματα, όπως το ενδοκρινικό, γαστρεντερικό και ανοσοποιητικό, διότι η νευρική ενέργεια είναι ο ηλεκτρισμός που τροφοδοτεί όλα τα κύτταρα του οργανισμού ώστε να λειτουργούν σωστά. Είναι λοιπόν κρίσιμο για την υγεία του νευρικού συστήματος να θρέφουμε σωστά αλλά και να προστατεύουμε με αντιοξειδωτικά τον εγκέφαλο μας.

Tο 73% του εγκεφάλου αποτελείται από νερό

Όταν είμαστε καλά ενυδατωμένοι, οι νευρώνες οξυγονώνονται και θρέφονται σωστά και έτσι ο εγκέφαλος και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραμένουν σε εγρήγορση. Ταυτόχρονα αποβάλλονται τοξίνες και μειώνεται το οξειδωτικό στρες.

Όταν ο εγκέφαλος αφυδατώνεται, αρχίζει να συρρικνώνεται και μειώνεται σημαντικά η απόδοσή του με συμπτώματα, όπως ζαλάδες, σύγχυση και έλλειψη συγκέντρωσης. Αυξάνεται η οξείδωση του και σταδιακά υποβαθμίζει τις λειτουργίες του.

Πολλές επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι μόλις 2% αφυδάτωσης του εγκεφάλου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητα του ατόμου να εκτελεί καθήκοντα που αφορούν την προσοχή, την μνήμη και τις κινητικές δεξιότητες.

Οι νευρώνες του εγκεφάλου και όλα τα κύτταρα του οργανισμού χρειάζονται ορθομοριακά στοιχεία και ορθομοριακή ενυδάτωση, ώστε να μπορούν να λειτουργούν σωστά οι νευροδιαβιβαστές.

Μην ξεχνάτε πως για να διατηρηθούν ισχυρές η μνήμη, η συγκέντρωση και όλες οι γνωστικές λειτουργίες και για να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της σταδιακής μείωσης των εγκεφαλικών λειτουργιών, ο οργανισμός πρέπει να λαμβάνει σε κυτταρικό επίπεδο όλες εκείνες τις ορθομοριακές θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται σε καθημερινή βάση, ώστε τα διάφορα συστήματά του και ο εγκέφαλός του να λειτουργούν απρόσκοπτα και σε ισορροπία.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Ακολουθήστε τις οδηγίες της Ορθομοριακής Διατροφικής Πυραμίδας  και επιλέξτε τροφές πλούσιες σε Ωμέγα 3, Ω6, Ω7 και Ω9 ακόρεστα λιπαρά οξέα, καταναλώστε φρούτα και λαχανικά, – που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά – και μειώστε στο ελάχιστο έως καθόλου τις τροφές ζωικής προέλευσης – που προωθούν οξειδώσεις – και προσθέστε ελαιόλαδο στη διατροφή σας.

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Μνήμη – Συγκέντρωση

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: