Ημικρανίες

Ημικρανίες

Η ημικρανία προκαλείται από σύσπαση ή διάταση των αγγείων του εγκεφάλου. Τα συμπτώματα επαναλαμβάνονται τακτικά και περιλαμβάνουν έντονη κεφαλαλγία, ναυτία, εμετό, ευαισθησία στο δυνατό φως και στους δυνατούς ήχους, κόπωση, κ.α.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από ημικρανίες και 15% παγκοσμίως. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του ποσοστού υποφέρει παράλληλα από άγχος και κατάθλιψη. Η συμβατική ιατρική δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τα αίτια που την προκαλούν και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει η ανάλογη θεραπευτική μέθοδος.

Ανάλογα με την συχνότητα των κρίσεων η συνήθης ανακούφιση των συμπτωμάτων γίνεται με αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη για ήπιες κρίσεις ή με ειδικά φάρμακα (τριπτάνες) όταν οι κρίσεις είναι συχνές. Στην οξεία φάση εφαρμόζεται συχνά ημερήσια προφυλακτική αγωγή που περιλαμβάνει νευροτροποποιητικά φάρμακα (αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά και αντιεπιληπτικά).

Από τι πραγματικά προκαλούνται οι ημικρανίες;

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Γενετικής του Πανεπιστημίου της Βόννης το 2005 σε ασθενείς που υπέφεραν από ημικρανίες παρατηρήθηκε μία γονιδιακή μετάλλαξη στο χρωμόσωμα 1, η οποία προκαλεί την δυσλειτουργία των νευρώνων με αποτέλεσμα την έκκριση προφλεγμονωδών ουσιών που τους ερεθίζουν και φθείρουν τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφή η μετάλλαξη του χρωμοσώματος και οι φλεγμονές που ακολουθούν είναι αποτέλεσμα επιγενετικών παραγόντων. Μερικοί από αυτούς είναι η αυξανόμενη τοξίνωση του οργανισμού, η κακή διατροφή, οι τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες, η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση και το βιοχημικό άγχος.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Ελέγχω τις τροφικές δυσανεξίες καθώς μπορούν  να προκαλέσουν αίτια για κεφαλαλγίες και ημικρανίες

 

 

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: