Όραση

Πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν προσβληθεί από εκφύλιση ώχρας κηλίδας και καταρράκτη. Μάλιστα, η εκφύλιση ώχρας κηλίδας λόγω ηλικίας σε ανθρώπους άνω των 55 ετών, είναι η κυριότερη αιτία τύφλωσης και ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιαστεί μέχρι το έτος 2025.

Οι κύριες αιτίες

O καταρράκτης, το γλαύκωμα, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, η ξηροφθαλμία, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αποτελούν διάφορες παθολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με τα μάτια και την όραση. Συχνά εμφανίζονται σε συνδυασμό με μεταβολικές παθήσεις, όπως είναι η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση – όλες συσχετίζονται με το επιπλέον βάρος. Επιπλέον εξωγενής παράγοντες όπως το ηλιακό φως, το μπλε φως των υπολογιστών και η αντηλιά δημιουργούν βλαβερές ελεύθερες ρίζες στα μάτια που μπορούν να προκαλέσουν οξείδωση και να οδηγήσουν στην εξασθένιση της όρασης και σε προβλήματα στα μάτια. Ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται και από το κάπνισμα, την περιβαλλοντική μόλυνση και την κακή διατροφή.

Η ορθομοριακή διατροφική αντιμετώπιση της όρασης

Η έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών από το καθημερινό διαιτολόγιο έχει φανεί ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία της όρασης.

Η βιταμίνες Α, C και Ε, ο ψευδάργυρος το σελήνιο και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τα οποία θεωρούνται εξίσου σημαντικά για την διατήρηση της υγείας των ματιών.

Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής με έμφαση στην πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της όρασης, αλλά και στην καθυστέρηση της εξέλιξης οποιασδήποτε πάθησης αφότου εμφανισθεί.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: