Καντιντίαση

Καντιντίαση

Η Candida Albicans είναι ένας απαραίτητος ζυμομύκητας που αναπτύσσεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό ως τμήμα της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου. Χαρακτηρίζεται ως «σαπροφυτικός» διότι αποσυνθέτει το νεκρό τοξικό ιστό του βλεννογόνου του παχέος εντέρου.  Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο πληθυσμός και η δράση της Candida ελέγχεται από τα φιλικά μικρόβια του ανθρωπίνου μικροβιώματος και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Όταν όμως σε ένα από αυτά τα συστήματα επέλθει ανισορροπία, τότε ο μύκητας πολλαπλασιάζεται ραγδαία και άναρχα, εισέρχεται μέσω του βλεννογόνου στην αιματική κυκλοφορία και διαχέεται σε όλο το σώμα απελευθερώνοντας ισχυρές τοξίνες σε ιστούς και όργανα. Τότε, εμφανίζονται μια σειρά ψυχοσωματικών παθολογικών συμπτωμάτων, τα οποία συνήθως δεν μπορούν να διαγνωσθούν ως προς τα πραγματικά τους αίτια από την συμβατική αλλά και την εναλλακτική ιατρική. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν στοματίτιδα, κολπίτιδες, συχνές ουρολοιμώξεις, πονοκεφάλους, ημικρανίες, αϋπνίες, Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, εκνευρισμό, μελαγχολία, συχνά σύγχυση και «θολωμένο νου», μυκητιάσεις,  διάρροια ή δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, μεγάλη όρεξη για ζάχαρη, γλυκά και άμυλο, διότι αυτά είναι η αγαπημένη τροφή της κάντιντα και άλλα. Ακόμα και πολλές περιπτώσεις σχιζοφρένειας έχουν συνδεθεί με αυτό που στην επιστήμη αποκαλούμε «συστημική κάντιντα ή καντιντίαση».

Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών και φαρμάκων, ειδικά αντιφλεγμονωδών και αντισυλληπτικών, το καθημερινό στρες ή η συναισθηματική φόρτιση, η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση και η συχνή κατανάλωση γλυκών και ζάχαρης είναι σημαντικοί παράγοντες που προωθούν την εκτός ελέγχου εξάπλωση της Candida Albicans.

Με την εξάπλωση της Candida δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, καθώς η χαμηλή άμυνα του οργανισμού προωθεί την καντιντίαση και η καντιντίαση εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού.

Μπορεί η Candida να ελεγχθεί με την Ορθομοριακή Διατροφή;

Η καντιντίαση είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί συμβατικά αλλά και με τις διάφορες εναλλακτικές θεραπείες διότι δεν ανταποκρίνεται σε φάρμακα – τα αντιβιοτικά επιδεινώνουν την κατάσταση – ή απλά βότανα και βιταμίνες. Επίσης, η απότομη εξόντωσή της μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα διότι η νεκρή κάντιντα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από την ζωντανή. Με τον θάνατό της απελευθερώνονται ισχυρές τοξίνες απότομα στον οργανισμό και δημιουργείται ένα επικίνδυνο-δυνητικά ακόμα και θανατηφόρο-τοξικό σοκ.

Στην Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική χρησιμοποιούμε ειδικά τεστ ανίχνευσης της συστημικής κάντιντα και συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της με ιεραρχημένο και επιστημονικό τρόπο, στον οποίο εκπαιδεύονται όλοι οι ιατροί – Σύμβουλοι Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.

Η σωστή διατροφή αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της καντιντίασης. Η βασική αρχή είναι ο αποκλεισμός των τροφών που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι η επεξεργασμένη ζάχαρη και οι υδατάνθρακες, διότι η σύγχρονη διατροφή είναι γεμάτη από αυτές. Τα κύτταρα του ζυμομύκητα Candida χρειάζονται ζάχαρη για να χτίσουν τους κυτταρικούς τους τοίχους, να επεκτείνουν τις αποικίες τους και να στραφούν σε πιο ισχυρή, μυκητιασική μορφή τους.

Ταυτόχρονα με την Ορθομοριακή Διατροφή, βοηθούμε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες μεθοδικά και σταθερά αποκαθιστώντας τυχόν εντερική δυσβίωση, ισορροπούμε το ανοσοποιητικό σύστημα, ελέγχουμε το βιοχημικό άγχος και ενυδατώνουμε επαρκώς τα κύτταρα.

Η χρονική διάρκεια του ορθομοριακού προγράμματος αντιμετώπισης της καντιντίασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και προκύπτει κατόπιν συζήτησης με τον ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής που σας καθοδηγεί.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Νερό – Ο σύμμαχός σας απέναντι σε οποιοδήποτε μικρόβιο!

Καμία βιοχημική κυτταρική λειτουργία δεν γίνεται στο κενό. Χρειάζεται αρκετό και καλό νερό για την ανταλλαγή ιόντων, την αποβολή τοξινών και την είσοδο των θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα. Συνεπώς πάντα το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ορθομοριακή ενυδάτωση!

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Καντιντίαση

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: