Αρρυθμίες

Αρρυθμία χαρακτηρίζεται οποιοσδήποτε καρδιακός ρυθμός δεν είναι ο φυσιολογικός φλεβοκομβικός ρυθμός. Αλλιώς αρρυθμία είναι η μη ρυθμικότητα στην σύσπαση της καρδιάς και οποιοσδήποτε ρυθμός διαφέρει αδικαιολόγητα από τη φυσιολογική συχνότητα των 60- 100 παλμών/λεπτό (Βραδυκαρδίες –Ταχυκαρδίες).

Η ορθομοριακή προσέγγιση

Έντονοι στρεσογόνοι παράγοντες, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, οι διαταραχές στο ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς, οι θυρεοειδοπάθειες και η αναιμία αποτελούν κάποιους από τους παράγοντες για να εμφανιστούν αρρυθμίες.
Όταν λοιπόν εμφανιστεί το φαινόμενο των αρρυθμιών, η αντιμετώπιση και προσέγγιση του προβλήματος θα πρέπει να είναι ολιστική.

Οι ορμόνες που παράγει ο θυρεοειδής αδένας μπορεί να προκαλέσουν ταχυκαρδίες ή βραδυκαρδίες όταν εκκρίνονται σε υπερβολική ή ανεπαρκή ποσότητα αντίστοιχα. Ο υπερθυρεοειδισμός προκαλεί ταχυρρυθμίες, ενώ ο υποθυρεοειδισμός βραδυρρυθμίες.

Επίσης, το ηλεκτρικό φορτίο των κυττάρων και της καρδιάς εξαρτάται από ορθομοριακά θρεπτικά στοιχεία. Όταν λοιπόν τα απαραίτητα ορθομοριακά στοιχεία είναι σε έλλειψη, τότε επηρεάζουν αρνητικά το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και μία σειρά από άλλες καρδιακές και αιματικές λειτουργίες.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας πρόκλησης αρρυθμιών είναι η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση ή η ενυδάτωση με μη ορθομοριακό νερό. Το ορθομοριακό νερό, εξαιτίας του μικρού μοριακού του μεγέθους, εισέρχεται ευκολότερα στα κύτταρα και έτσι ισορροπεί το ηλεκτρικό φορτίο και κατά συνέπεια τους καρδιαγγειακούς παλμούς.

Επιπλέον, οι έντονες αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις διεγείρουν το νευρικό σύστημα και πυροδοτούν διαταραχές του καρδιακού ρυθμού. Οι αγχωτικές σκέψεις και τα συναισθήματα προάγουν αγχωτικά νευροπεπτίδια, τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν ταχυπαλμίες και γι΄αυτόν τον λόγο το 5ο θεμέλιο που ισορροπεί η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική είναι ο έλεγχος του βιοχημικού άγχους.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

  • Θρέφω τα κύτταρά μου με έναν από τους συνδυασμούς Πρόληψης που μου ταιριάζει και ενυδατώνομαι σωστά με το Σύστημα Ορθομοριακού Νερού Tensa.
  • Επιλέγω το ορθομοριακό συμπλήρωμα διατροφής UltraTrace, το οποίο θα αναπληρώσει τους πολύτιμους ηλεκτρολύτες που είναι απαραίτητοι για την ισορροπημένη ηλεκτροδιέγερση του καρδιακού μυός.
  • Επισκέπτομαι έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής για να με βοηθήσει να ελέγξω το πρόβλημα ολοκληρωμένα και μόνιμα προτείνοντάς μου εξατομικευμένες λύσεις.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Τροφές που προκαλούν δυσανεξίες μπορεί να ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις αρρυθμίες.

Ελεγχθείτε σε 59 τροφές της καθημερινής διατροφής με το FOOD DETECTIVE PROFESSIONAL.

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Αρρυθμίες

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: