Δυσκοιλιότητα

Δυσκοιλιότητα

Η υγεία μας εξαρτάται κατά πολύ από την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, δηλαδή από την σωστή πέψη των τροφών, την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων και την αποβολή των άχρηστων υπολειμμάτων.

Δυσκοιλιότητα – Ο κρυφός εχθρός της υγείας μας

Η δυσκοιλιότητα αφορά μία πολυπαραγοντική κατάσταση που κυρίως προκαλείται όταν τα παθογόνα μικρόβια υπερτερούν κατά πολύ των «φιλικών» βακτηριδίων, εμποδίζοντας τη διαδικασία της κένωσης. Η κατανάλωση βιο-οξειδωτικών τροφών, η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση, το άγχος και η έλλειψη συστηματικής άσκησης είναι μερικοί από τους λόγους που την προωθούν και την επιδεινώνουν.

Με τη χρόνια δυσκοιλιότητα φθείρεται ο βλεννογόνος του εντέρου, είναι πιο εύκολο να εισέλθουν τοξίνες και παθογόνα μικρόβια στην κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φλεγμονές, επηρεάζοντας, έτσι, όλα τα όργανα. Πολλές παθήσεις έχουν συνδεθεί με την χρόνια δυσκοιλιότητα, όπως ελκώδης κολίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση, καρδιοαγγειακά νοσήματα, ημικρανίες, φλεβίτιδα κ.α. Επίσης, η δυσκοιλιότητα έχει αποδειχτεί ότι εντείνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

  • Σε πολλούς ανθρώπους, το πρόβλημα είναι αρχόμενο ή μικρής έκτασης, επομένως με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να λυθεί. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν αρκετό και καλό νερό, αρκεί η κατανάλωση ορθομοριακού νερού  για να βελτιωθεί η λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον βοήθεια θα προσφέρει η αύξηση της κατανάλωσης των φυτικών ινών, των φρούτων και λαχανικών καθώς και η καθημερινή ήπια άσκηση.
  • Εάν το πρόβλημα δεν διορθώνεται με απλές διατροφικές παρεμβάσεις, τότε χρησιμοποιούμε το ορθομοριακό πρωτόκολλο αποκατάστασης της δυσβίωσης, το οποίο έχει σχεδιάσει η ιατρική επιστημονική επιτροπή της Σ.Ο.Δ.Ι. επιλέγοντας ένα συνδυασμό ορθομοριακών στοιχείων με «δυναμική συνέργεια» μεταξύ τους που βοηθούν στην αποκατάσταση της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος.
  • Για χρόνια και επίμονα προβλήματα δυσκοιλιότητας επισκέπτομαι έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής  για να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου ολοκληρωμένα και μόνιμα.

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Δυσκοιλιότητα

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: