Ομοκυστεΐνη

Ομοκυστεΐνη

Η μεθυλίωση είναι μία βιοχημική λειτουργία στο σώμα, απαραίτητη για την υγεία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, του ανοσοποιητικού συστήματος, των νεφρών και του ήπατος. Όταν η μεθυλίωση δεν πραγματοποιείται αποτελεσματικά, τότε γίνεται υπερπαραγωγή ενός υποπροϊόντος στο αίμα, που ονομάζεται ομοκυστεΐνη.

Η ομοκυστεΐνη, λοιπόν, είναι ένα αμινοξύ που παράγεται στον οργανισμό ως υποπροϊόν του μεταβολισμού ενός άλλου αμινοξέος, της μεθειονίνης, η οποία περιέχεται στις πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, κ.α.).

Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι τα αυξημένα επίπεδα της ομοκυστεΐνης αποτελούν ένα σημαντικό προγνωστικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικών επεισοδίων (κυρίως Alzheimer), για αγγειακά νοσήματα, για αρτηριακή και φλεβική θρόμβωση. Σύμφωνα με τις μελέτες λειτουργεί συνεργικά με άλλους συμβατικούς παράγοντες καρδιοαγγειακών νοσημάτων (π.χ. χοληστερίνης, υπέρτασης) ενισχύοντας τη δράση τους.

Η έλλειψη των βιταμινών της ομάδας Β – ειδικά το φολικό οξύ, η Β12 και Β6 – η κατανάλωση αλκοόλ και καφεïνούχων ροφημάτων, η υψηλή πρόσληψη ζωικών πρωτεϊνών, η ελλιπής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, η προχωρημένη ηλικία και η λήψη φαρμάκων είναι κάποιοι από τους παράγοντες που προκαλούν την αύξηση της ομοκυστεΐνης στο αίμα.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Η Ορθομοριακή Διατροφή είναι η μόνη που δρα προληπτικά, παρέχει όλα τα απαραίτητα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά για συνεχή, σωματική και ψυχική υγεία .

Δείτε επιπλέον Ομοκυστεΐνη | Ο άγνωστος κρυφός εχθρός της καρδιάς

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Ομοκυστεΐνη

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: