Ομοκυστεΐνη

Ομοκυστεΐνη

Η μεθυλίωση είναι μία βιοχημική λειτουργία στο σώμα, απαραίτητη για την υγεία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, του ανοσοποιητικού συστήματος, των νεφρών και του ήπατος. Όταν η μεθυλίωση δεν πραγματοποιείται αποτελεσματικά, τότε γίνεται υπερπαραγωγή ενός υποπροϊόντος στο αίμα, που ονομάζεται ομοκυστεΐνη.

Η ομοκυστεΐνη, λοιπόν, είναι ένα αμινοξύ που παράγεται στον οργανισμό ως υποπροϊόν του μεταβολισμού ενός άλλου αμινοξέος, της μεθειονίνης, η οποία περιέχεται στις πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, κ.α.).

Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι τα αυξημένα επίπεδα της ομοκυστεΐνης αποτελούν ένα σημαντικό προγνωστικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικών επεισοδίων (κυρίως Alzheimer), για αγγειακά νοσήματα, για αρτηριακή και φλεβική θρόμβωση. Σύμφωνα με τις μελέτες λειτουργεί συνεργικά με άλλους συμβατικούς παράγοντες καρδιοαγγειακών νοσημάτων (π.χ. χοληστερίνης, υπέρτασης) ενισχύοντας τη δράση τους.

Η έλλειψη των βιταμινών της ομάδας Β – ειδικά το φολικό οξύ, η Β12 και Β6 – η κατανάλωση αλκοόλ και καφεïνούχων ροφημάτων, η υψηλή πρόσληψη ζωικών πρωτεϊνών, η ελλιπής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, η προχωρημένη ηλικία και η λήψη φαρμάκων είναι κάποιοι από τους παράγοντες που προκαλούν την αύξηση της ομοκυστεΐνης στο αίμα.

Ελέγχω τα επίπεδα ομοκυστεΐνης ορθομοριακά

1. Επιλέγω το ορθομοριακό προϊόν H Factors που επαναφέρει την ομοκυστεΐνη στα φυσιολογικά επίπεδα.

2. Ενυδατώνομαι σωστά με το Σύστημα Ορθομοριακού Νερού Tensa και θρέφω τα κύτταρά μου καθημερινά με έναν από τους συνδυασμούς Πρόληψης.

3. Επισκέπτομαι έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής  για να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου ολοκληρωμένα και μόνιμα εάν είναι χρόνιο και υπάρχουν και άλλα προβλήματα υγείας.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας::