Τριγλυκερίδια – Χοληστερίνη

Τριγλυκερίδια – Χοληστερίνη

Τα αυξημένα επιπέδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα έχουν συνδεθεί με την δημιουργία αθηρωματικών πλακών και αποτελούν αυξημένο παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου.

«Καλή» και «κακή» χοληστερόλη

Συνήθως στις εξετάσεις αίματος μετρούμε την ολική χοληστερίνη, την LDL ή χαμηλής πυκνότητας και την ΗDL ή υψηλής πυκνότητας. Η LDL, εσφαλμένα και επιπόλαια, χαρακτηρίζεται ως «κακή» χοληστερόλη διότι ακριβώς επειδή την μεταφέρει σε ιστούς και όργανα που την χρειάζονται, θεωρήθηκε ως υπεύθυνη για το φράξιμο των αρτηριών. Αντίθετα η HDL χαρακτηρίζεται ως «καλή» χοληστερόλη διότι την αποσύρει και την επαναφέρει στο ήπαρ για ανακύκλωση.

Έτσι, τη δεκαετία του 1960 αναπτύχθηκε η βιομηχανία της «εξόντωσης» της «κακής» χοληστερόλης με φάρμακα, τις γνωστές στατίνες, οι οποίες αναστέλλουν την δραστηριότητα του ενζύμου HMG-CoA reductase που συνθέτει την χοληστερόλη στο ήπαρ. Από τότε και κάθε μερικά χρόνια οι «φυσιολογικές τιμές» της χοληστερόλης που πρέπει να υπάρχουν στο αίμα αναθεωρούνται συνεχώς προς τα κάτω, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερα άτομα να παίρνουν στατίνες για να επιτύχουν αυτές τις τιμές, για να νομίζουν ότι είναι «μια χαρά». Ταυτόχρονα όμως τα ποσοστά εμφραγμάτων και καρδιοπαθειών αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Ποια είναι η επιστημονική πραγματικότητα;

Η χοληστερίνη είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων και επομένως όλων των ιστών και των οργάνων. Χωρίς χοληστερόλη οι ιστοί καταρρέουν και το σώμα πεθαίνει.

Είναι απαραίτητη για να διατηρείται η ελαστικότητα των αρτηριών, των ιστών και των οργάνων του σώματος, για την σύνθεση της βιταμίνης D και επομένως για υγιή καρδιά, εγκέφαλο και κεντρικό νευρικό, ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα. Είναι επίσης απαραίτητη για την σύνθεση βασικών ορμονών του αναπαραγωγικού συστήματος ανδρών και γυναικών, αλλά και για την αντιμετώπιση του άγχους. Είναι συστατικό της χολής που είναι απαραίτητη για την πέψη του λίπους.

Ο λόγος που φράζουν οι αρτηρίες δεν είναι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα αλλά η χρησιμοποίηση της από τον οργανισμό για να επιδιορθώσει φθαρμένους ιστούς και να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή η εσωτερική αιμορραγία. Αυτό σημαίνει ότι άσχετα με την ποσότητα χοληστερόλης που υπάρχει, λίγη ή πολύ, εάν υπάρχουν ταυτόχρονα φλεγμονές και οξειδώσεις στις αρτηρίες, θα δημιουργηθούν αθηρωματικές πλάκες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εμφραγμάτων συμβαίνουν σε άτομα που οι τιμές της χοληστερόλης τους είναι εντός των ορίων που έχουν καθιερωθεί και που θεωρητικά θα έπρεπε να μην κινδυνεύουν.

Ορθομοριακή Προσέγγιση

Τα επίπεδα της χοληστερόλης μπορεί να αυξάνονται στο αίμα για πολλούς και διαφόρους λόγους – χρόνια υποκλινική αφυδάτωση, τοξίνωση, φλεγμονές, οξειδώσεις – και η ορθομοριακή της αντιμετώπιση είναι επίσης σύνθετη και ολοκληρωμένη, μειώνοντας ταυτόχρονα και όλους τους παράγοντες που προωθούν αθηρωμάτωση, είτε τα επίπεδα της χοληστερόλης είναι χαμηλά είτε υψηλά.

Ακολουθώντας την Ορθομοριακή Διατροφή μπορείτε με φυσικό τρόπο να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, χωρίς φάρμακα και χωρίς παρενέργειες. Ταυτόχρονα, θα βελτιώσετε γενικά την υγεία σας ανανεώνοντας τα κύτταρα του οργανισμού.

Δείτε επίσης

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Για μέγιστο αποτέλεσμα / υψηλή απορρόφηση όλα τα κύτταρα πρέπει να είναι ενυδατωμένα. Αυτό επιτυγχάνεται με την ορθομοριακή ενυδάτωση!

Ενυδατώνομαι σωστά
με το Σύστημα Ορθομοριακού Νερού Tensa

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Τριγλυκερίδια – Χοληστερίνη

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

Αξίζει να Διαβάσετε

Χοληστερόλη και καρδιοπάθειες

Η χοληστερόλη, μία κιτρινωπή λιπώδης ουσία, είναι ένα από τα κυριότερα βιοχημικά στοιχεία για τη λειτουργία και την υγεία του οργανισμού. Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων και επομένως όλων των ιστών και των οργάνων. Χωρίς χοληστερόλη οι ιστοί καταρρέουν και το σώμα πεθαίνει.

Θυρεοειδής: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ποια είναι τα συμπτώματα δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα; Η αντιμετώπιση πολλών νόσων και αυτοάνοσων ασθενειών του συνδέεται με την Ορθομοριακή επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του.

You've just added this product to the cart: