Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

Αφυδάτωση

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι η αφυδάτωση είναι κάτι σπάνιο και συμβαίνει μόνο σε όσους ξεμένουν από νερό σε κάποια μακρινή έρημο. Όλοι υποθέτουμε ότι πίνουμε αρκετά υγρά καθημερινά, όπως καφέδες, τσάι, αναψυκτικά εμπορίου ή κάθε λογής άλλα ροφήματα, που όμως δυστυχώς τις περισσότερες φορές αυτό που κάνουν είναι να αυξάνουν σημαντικά τις απώλειες του σώματος σε νερό, διότι προκαλούν αυξημένη διούρηση και εφίδρωση.

Σύμφωνα με μελέτες, 8 στα 10 άτομα είναι αφυδατωμένα. Η αφυδάτωση, ακόμη και σε ποσοστό μόλις 2-3% του σωματικού βάρους, έχει ως αποτέλεσμα την διαταραχή των μεταβολικών λειτουργιών και την έντονη μείωση της απόδοσης του οργανισμού γενικά, διότι επηρεάζεται η παραγωγή ενέργειας, η πνευματική διαύγεια αλλά και η ψυχολογία που εμφανίζεται ως μείωση του ενδιαφέροντος για τις καθημερινές δραστηριότητες.

Ορθομοριακή Προσέγγιση

Η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση κυριολεκτικά διαλύει τον οργανισµό µας. Όλο το καρδιοαγγειακό και το λεµφικό σύστηµα µπαίνουν σε κατάσταση συναγερµού προσπαθώντας να διατηρήσουν όποιο λίγο νερό υπάρχει και αντιδρούν βίαια. Προκαλούνται αγγειοσυστολές, µυϊκοί σπασµοί, ορµονικές και νευροφυτικές διαταραχές.

Ως αποτέλεσµα εµφανίζονται συµπτώµατα υπέρτασης, πονοκέφαλοι, ηµικρανίες, µυοσκελετικοί πόνοι, δυσκαµψία, ανισορροπία σακχάρου και τοξινωµένο ήπαρ. Η διαταραχή του pH και της ισορροπίας οξέων-βάσεων προωθεί ουρολοιµώξεις και φλεγµονές. Η αφυδάτωση οδηγεί επίσης σε αδυναµία παραγωγής γαστρικών οξέων, έκκρισης πεπτικών ενζύµων και κακής λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήµατος, µε αποτέλεσµα δυσπεψία, φουσκώµατα, αέρια, έλκος και γενικά γαστρεντερικά προβλήµατα.

Όλα αυτά αναπόφευκτα οδηγούν σε κυτταρική φθορά και καταστροφή, αποσυντονισµό του µεταβολισµού και παχυσαρκία.

Η ποιότητα του νερού που πίνουμε

Η ραγδαία και άναρχη ανάπτυξη του τεχνολογικού πολιτισµού είχε σηµαντικά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του νερού που πίνουµε. Εκατοµµύρια άνθρωποι σε µεγάλα αστικά κέντρα πρέπει να υδρευτούν µε δισεκατοµµύρια λίτρα νερού καθηµερινά. Αυτό το νερό αναγκαστικά υφίσταται επεξεργασία µε πολλά χηµικά, και ειδικά χλώριο, για να σκοτώνονται οι παθογόνοι ζωντανοί µικροοργανισµοί. Το πρόβληµα επιδεινώνεται ακόµη περισσότερο από τους σωλήνες ύδρευσης, που µπορεί να είναι από χαλκό και να περιέχουν µόλυβδο και άλλα βαρέα µέταλλα, που είναι εξαιρετικά νευροτοξικά.
Τι επιπτώσεις έχουν όλα αυτά τα τοξικά χηµικά του νερού ύδρευσης στο σώµα µας; Η απάντηση βέβαια είναι ότι δηλητηριάζουν όλα µας τα κύτταρα, τα οποία αρχίζουν να υπολειτουργούν και τελικά καταστρέφονται.

Εκατοµµύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσµο, υποπτευόµενοι τα προβλήµατα που µπορεί να δηµιουργεί στην υγεία τους το νερό ύδρευσης, προσπαθούν να προστατευτούν και στρέφονται στις λύσεις των εμφιαλωμένων μπουκαλιών ή στην αγορά ενός φίλτρου νερού. Η ποιότητα του νερού των εμφιαλωμένων νερών είναι αμφίβολη λόγω της ύπαρξης διοξίνων, διφθαλίνων και ξενοοιστρογόνων που εισέρχονται στο νερό από το πλαστικό ενώ τα φίλτρα νερού στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το νερό τελικά το απογυμνώνουν και από τα ωφέλιμα στοιχεία του με αποτέλεσμα ένα “νεκρό” νερό.

Το ορθομοριακό νερό

Όλοι οι ιστοί και τα όργανα του σώματος αποτελούνται από κύτταρα, τα οποία περιέχουν νερό και  θρεπτικά στοιχεία. Το νερό αυτό πρέπει να έχει συγκεκριμένο μοριακό βάρος, pH, ηλεκτρικό φορτίο και ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Πρέπει επίσης να είναι καθαρό, «ενεργοποιημένο» και να περιέχει φυσικούς ηλεκτρολύτες. Μόνο τότε τα κύτταρα μπορούν να παράξουν ενέργεια και να συνθέσουν ορμόνες, νευροδιαβιβαστές, πεπτίδια και πρωτεΐνες, αντι-οξειδωτικά ένζυμα και να επιτελέσουν όλες τις βιοχημικές και βιολογικές λειτουργίες. Αυτό το «ζωντανό» ή «ενεργοποιημένο» νερό είναι μόνο το καθαρό νερό μίας καλής βουνίσιας πηγής που έχει εμπλουτιστεί με χρήσιμα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία μέσα από τα  πετρώματα που έχει περάσει.

Με αυτό το ζωντανό και ενεργοποιημένο  νερό αναπτύχθηκε ο άνθρωπος εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όχι με «ισοτονικά» και «τεχνο-υγρά». Για αυτό το νερό διψούν τα κύτταρα του οργανισμού και για αυτό όταν πίνουμε νερό βουνίσιας πηγής θέλουμε να πιούμε πολύ, αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι, γεμάτοι ενέργεια, χωνεύουμε καλύτερα και κοιμόμαστε πιο ανάλαφρα. Αυτό το νερό έχει την σωστή – ορθή μοριακή δομή και ονομάζεται «ορθομοριακό».

Το ορθομοριακό νερό περνά μέσα από πετρώματα που όχι μόνο το καθαρίζουν από παθογόνα και τοξίνες αλλά ταυτόχρονα το εμπλουτίζουν ενεργειακά με μέταλλα και ιχνοστοιχεία κάνοντάς το πιο ενυδατικό.

Στην Ορθομοριακή Διατροφή συνιστούμε την καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων ορθομοριακού νερού πριν οτιδήποτε άλλο.

5 Σημάδια Αφυδάτωσης

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Για πιο απαιτητικές ημέρες επιλέγω το ορθομοριακό UltraΤrace με 71 ηλεκτρολύτες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Αφυδάτωση

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση